Nový film SPOLU se Štěpánem Kozubem v roli autistického syna Veroniky Žilkové, premiéra 28. září 2022


Komorní snímek SPOLU se zabývá tématem života rodiny s handicapovaným dítětem a také obecnějšími otázkami, například kdy člověk vlastně přestává žít svůj život a obětuje jej ve jménu služby a pomoci někomu druhému. Štěpán Kozub ve filmu SPOLU ztvárnil pro něj zcela netradiční psychologickou roli autistického syna.Jeho matku si zahrálaVeronika Žilková a sestru Kamila Janovičová.

Po zhlédnutí filmu v předpremiéře napsala ředitelka správní rady Autis Centra Ladislava Votrubová: „Měla jsem možnost tento film vidět v předpremiéře… Musím říct, že je to hodně silný příběh a neuvěřitelný výkon Štěpána Kozuba. Velká poklona i Veronice Žilkové a Kamile Janovičové.“

„V tom příběhu ale nejde jen o ztvárnění toho, co zažívá rodina, ve které je handicapované dítě, ale také o to, jak tenká je hranice mezi pomocí a sebeobětováním, jak snadné je pro lásku k jednomu dítěti ty druhé odsunout na vedlejší kolej a jak důležité je umět si v rodině říct, že se máte rádi. Když jsme začali film chystat, byli jsme překvapeni, jak moc je tohle téma rozšířené. Kolik lidí kolem nás si z rodiny nese určitý pocit nemilovanosti. Kolik lidí zcela rezignuje na svůj život, protože ho projektuje do života svých blízkých,“ říká druhý režisér a producent Martin Müller.


Napsat komentář