Příběh pořadu – výstava ČT


Česká televize vás zve na výstavu do prostor  bývalé restaurace Rohlík vedle Galerie ČT. Výstava Vás provede vznikem a životním cyklem filmů a seriálů a představí na padesát televizních profesí. Celou výstavou vás provede hlas Maxipsa Fíka v podání Josefa Dvořáka.

Jak se vyrábí filmy nebo seriály? A jaké činnosti se skrývají za televizním vysíláním? Příběh vzniku pořadů pomohou odvyprávět rovnou dvě pohádky – Krakonošovo tajemství a O zeleném drakovi.

Výstava začíná natáčecím placem a postupně vám představí na pět desítek televizních profesí a ucelený vývoj a výrobu pořadu. Televizní práci představuje hravou formou, aby si děti mohly jednotlivé činnosti osahat a samy si přijít na to, jak se co dělá a funguje.

Děti se s pohádkovou postavou Maxipsa Fíka v nadživotní velikosti dokonce i setkají, a to v odpočívárně, která je ručně vymalována podle originálních předloh Jiřího Šalamouna, autora ilustrací původního animovaného seriálu.

Výstava Příběh pořadu je otevřena denně od 10 do 18 hodin. Výjimku z otevírací doby tvoří státní svátky. Vstup je zdarma

https://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/galerie-a-prodejna/